Rosacea-behandling

bilde

Rosacea-behandling

Det er ikke mulig å bli kvitt rosacea permanent, men ved Frogner Hudklinikk kan vi hjelpe deg med å redusere din rosacea.

Er du usikker på om behandlingen kan gi deg de resultatene du ønsker? Da er du hjertelig velkommen til en gratis konsultasjon hos en av våre dyktige behandlere.

Rosacea er en kronisk betennelse som gir rødhet i ansiktshuden, særlig sentralt i ansiktet. Det er ikke uvanlig å se utvidede og sprengte blodkar i huden, og en del opplever også å få kviser i det røde området. Hudforandringene kommer ofte i utbrudd som kan utløses av kraftig sollys, kulde, varme, vind, stress, irriterende kjemikalier på huden, varm mat og drikke, sterkt krydder og alkohol.  Rosacea kan for mange være svært sjenerende og plagsomt.

Det er ikke mulig å bli kvitt rosacea permanent, men ved Frogner Hudklinikk kan vi hjelpe deg med å redusere din rosacea. Våre kosmetiske sykepleiere er utdannet innen dermatologi og har bred kunnskap om, og lang erfaring med, behandling av rosacea.

Ved Frogner Hudklinikk kombinerer vi gjerne flere behandlingstyper for optimalt resultat. Ved konsultasjonsbesøket diskuterer vi hvilken behandling som er best for deg og din hud.

Rosacea behandles med en eller flere av følgende behandlinger: kjemisk peel (hudpleie), laserbehandling, microneedling, mesoterapi, botulinumtoksin A, i kombinasjon med skreddersydde hudprodukter hjemme.

bilde
bilde

Hudprogram: 

Vi anbefaler alltid kombinert bruk med en av våre medisinske hudpleieserier for best resultat. En krem som roer ned inflammasjon og bygger opp hudens barriere er svært fordelaktig både for rosacea type 1 og 2. En av våre kosmetisk dermatologisk sykepleiere vil veilede deg og skreddersy et hjemmeprogram tilpasset din hudtilstand. I noen tilfeller kan det også være aktuelt med reseptbelagte midler. Du vil da kunne henvises til en av våre leger som kan foreskrive enten reseptbelagt krem, eller medikamentell behandling. 

Kjemisk peel: 

Kjemiske peelinger har en løsning av ingredienser som har lavere PH-verdi enn huden selv har. Huden opplever behandlingen som en mild skade, og svarer med å igangsette en rekke reparasjonsprosesser som gir en hudforbedring. De ulike kjemiske peelingene har hver sine unike egenskaper, og ved rosacea vil man ofte velge peelinger som virker betennelsesdempende, talghemmende og styrkende.  

Antall behandlinger avhenger av hvilken peel som velges, om peelingen kombineres med andre behandlingstyper, samt sykdomsbilde, men vi anbefaler ofte en behandlingsrekke på 3-4 peelinger med to til fire ukers mellomrom. 

Laserbehandling:

Laser mot rosacea er en veldig effektiv behandling for fjerning av blodkar og rødhet i huden. Laser vil også kunne dempe inflammasjon, og for de med fortykket hud vil en også kunne behandle dette med laser. Behandlingen tilpasses sykdomsbilde. Mange opplever at tendensen til kviser reduseres betraktelig etter laserbehandling. De fleste vil trenge 2 - 4 behandlinger for et optimalt resultat.

Microneedling:

Microneedling er en avansert fraksjonert behandling som er designet for å fremprovosere en tilhelingsrespons i huden. Behandlingen går ut på å lage mikrokanaler i forskjellige hudlag hvor tilpassede næringsstoffer sluses ned og blir tatt opp av dypereliggende hudceller. Mikroneedling har vist seg å ha god effekt på rosacea, og er særlig fordelaktig da behandlingen ikke fremprovoserer varmeutvikling i huden. Nålene som brukes ved needling vil styrke karveggene og øke tykkelsen av epidermis (overhuden).

Mesoterapi

Mesoterapi er vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer som injiseres rett under hudoverflaten. Huden tilføres et næringskompleks bestående av hyaluronsyre, vitaminer, peptider, aminosyrer, co-ezymer, mineraler og antioksidanter. Behandlingen skreddersys sykdomsbilde, og ved rosacea velges gjerne ingredienser som vil dempe rødhet og inflammasjon, styrke karveggene og den generelle hudhelsen. 

Effekten sees med det samme, men best etter 1-2 uker etter behandlingen. Vi anbefaler 3-6 behandlinger, da dette vil gi en langvarig effekt i huden. Mesoterapi kombineres ofte svært fordelaktig med microneedling. 

Etter fullført behandlingskur kan resultatet opprettholdes ved å ta vedlikeholdsbehandling et par ganger i året.

Botulinumtoxin A:

Botox injisert som mesoterapi, altså rett under hudoverflaten i mikro-injeksjoner, har vist seg å effektivt dempe rødhet og roe ned talgproduksjon. Mange opplever en signifikant reduksjon av rødhet i 4-6 måneder etter behandlingen.

Kontaktskjema

  Kundetilbakemeldinger

  Veldig fornøyd!

  Jeg har aldri vært på en kosmetisk klinikk før, for jeg har aldri turt å tenke på å ta slike behandlinger. På Frogner Hudklinikk ble jeg møtt av to blide damer, som tok seg god tid og forklarte meg alt på en enkel måte. Har nå tatt flere behandlinger, og er så fornøyd!

  Ann-Lise, 52 år

  Perfekte lepper

  Har hele livet vært plaget med asymmetri i leppene. Niina fikser de helt perfekt hver gang! Kommer aldri til å gå til noen andre.

  Silje, 34 år

  Vi kommer tilbake.

  Reiser helt fra Kongsberg med et par venninner for å ta behandling, og det er virkelig verdt turen! Flinkere damer skal du lete lenge etter!

  Wenche, 48år

  Trenger ikke bekymre meg mer.

  Jeg syns det er skummelt å prøve nye salonger, men på Frogner Hudklinikk merket jeg med en gang at jeg var i kyndige hender. Tusen takk for all god hjelp, Nina!

  Elisabeth, 57år

  Andre behandlinger